Menu

SCHENNA, EEN BELEVENIS!


Schenna ligt op een zonnige heuvel boven Meran in Zuid-Tirol omgeven door wijn- en boomgaarden op 600 meter boven AP. Het totale gemeentegebied van Schenna strekt zich over een oppervlak van 48 km2 uit en loopt van de stadsgrens van Meran (300 m) tot de beide huisbergen de Hirzer (2.781m) en de Ifinger (2.581 m). Naast het centrum (600 m) bestaat de plaats uit 6 dorpen die van 716 m tot 1.536 m reiken: Verdins, St. Georgen, Schennaberg, Videgg, Unter- en Obertall. Ieder dorp heeft zijn eigen kenmerkende schoonheid.
Gegevens en feiten:
• 2.707 inwoners
• 48 km2 gemeentegebied
Geliefde vakantieplaats in Zuid-Tirol.
Van voormalige boeren plattelandsgemeente heeft Schenna zich in de afgelopen 50 jaar tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Zuid-Tirol ontwikkeld. De gunstige ligging, het klimaat, het veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige aanbod van toeristische faciliteiten, de persoonlijke inzet en de inzet van de gastgevers hebben van Schenna een succes gemaakt.

Erbij zijn is een erezaak, meedoen een vanzelfsprekendheid.
In Schenna hoort folklore niet bij de verplichtingen, maar is een geliefde en levendige traditie, waaraan oud en jong in gelijke mate meedoen. De inwoners van Schenna trekken niet alleen voor feestelijke optochten hun bekende klederdracht aan. Ook op een gewone zondag dragen ze hun bonte klederdracht.
Voor de inwoners van Schenna is het een uitdrukking van verbondenheid met hun geboortegrond en saamhorigheid, voor de vakantiegast is het een beeld van harmonie en originaliteit. Bij de een is het een verlangen naar geborgenheid. Bij de ander een geamuseerd verbazen over zoveel autochtoon vertoon.
Het hele jaar vinden er prachtige optochten, processies en dorpsfeesten plaats.



JULI:
05-12 : Südtiroler Classic 2009 - Oldtimer-Treffen in Schenna
12 : Frühschoppen met de Original Südtiroler Spitzbuam op de Raiffeisenplatz in Schenna
23 : Concert van de Musikkapelle Schenna in Verdins


Schenna kent schitterende traditionele muziekkapellen zoals (vlnr):
Musikkapelle Schenna; Musikkapelle Hafling; Bürgerkapelle Obermais.