Menu

Eenmalig optreden van Die Innsbrucker Böhmische op 6 september 2014 in Zevenaar.
Sublieme vertolkers Böhmische blaasmuziek naar Nederland.
Die Innsbrucker Böhmische (Zuid-Tirol) hebben een muzikale vriendschap gesloten met de Isseltaler Musikanten. Twee keer eerder hebben de Isseltaler Musikanten een concert van Die Innsbrucker Böhmische in Nederland georganiseerd.  Een aantal leden van de Isseltaler Musikanten reist inmiddels jaarlijks naar Barbian in Zuid-Tirol om concerten en cd-presentaties van het orkest bij te wonen. Deze leden hebben zich verenigd in de projectcommissie ‘Innsbrucker Böhmische 2014 NL’. Deze projectcommissie heeft met beide gezelschappen het voornemen besproken om in 2014 opnieuw een eenmalig concert van Die Innsbrucker Böhmische in Nederland te organiseren, waarbij de Isseltaler Musikanten in het voorprogramma optreden.

Crowdfundingactie  
Het bijzondere aan dit concert is dat de kaarten vooraf via een crowdfundingactie kunnen worden gekocht en alleen doorgaat indien er voldoende kaarten zijn verkocht. De crowdfundingactie is gestart met de stichting voordekunst. Alle informatie is te vinden op de website www.voordekunst.nl.  Nader informatie kan worden verkregen via 026-3820245 of info@isseltalermusikanten.nl
Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen.
Het unieke optreden zal plaatsvinden in Schuttersgebouw EMM, Slenterweg 2, (6905 DM) Ooy-Zevenaar NL plaatsvinden, indien het bij de crowdfunding gestelde doel wordt behaald.
Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl. De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Samenwerking met de stichting Voordekunst.
De Isseltaler Musikanten willen deze topblaasmuziek toegankelijk maken voor de liefhebber in Nederland en zijn bereid en in staat de organisatie op zich te nemen. Zij willen deze culturele happening op een nieuwe manier financieren, namelijk op basis van crowdfunding. Gezien de muzikale verstandhouding die de projectcommissie heeft met Die Innsbrucker Böhmische is het mogelijk gedurende een aantal maanden een optie op de concertdatum in Nederland te hebben. Vooraf heeft de organisatie het aantal te verkopen toegangskaarten bepaald op basis waarvan het verantwoord is het concert door te laten gaan. Indien dit aantal is behaald of het doelbedrag is behaald wordt de optie op het orkest definitief gemaakt en gaat het concert door. Wordt het doel niet bereikt, dan krijgt iedereen het geld gegarandeerd terug. Deze garantie kan gegeven worden door de samenwerking met de Stichting voordekunst. De samenwerking met de stichting voordekunst en het kopen van kaarten via crowdfunding zorgt ervoor, dat het projectteam van de Isseltaler Musikanten kan doen waar ze goed in is, namelijk het organiseren van culturele evenementen op het gebied van blaasmuziek.